Saldo börjar med kontokredit

Långivaren Saldo breddar produktutbudet och börjar erbjuda en kontokredit på upp till 20 000 kr. Du hittar det nya lånet här på Lånakuten. Inom kort finns planer på att lansera ett större privatlån.

Långivaren Saldo har länge erbjudit ett av Sveriges minsta lån, ett snabblån på upp till 5 000 kr. Sedan länge har man dock haft planer på att utöka produktutbudet till andra former av lån utan säkerhet. Det har man nu gjort med sin kontokredit på upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på som längst 25 månader. Självklart återfinns lånet här på Lånakuten.

Med den nya kontokrediten kan du som kund hos Saldo beviljas ett kreditutrymme du kan göra uttag från när du vill. Du betalar sedan bara för den delen du utnyttjar, och i takt med att lånet betalas tillbaka frigörs ditt kreditutrymme igen och du kan göra nya uttag. På så vis fungerar Saldos kontokredit precis som ett kreditkort, med den skillnaden att du inte behöver något fysiskt kort.

Besked direkt på din ansökan

Saldo har länge använt den senaste tekniken vilket möjliggör för snabba besked när du ansöker om ett lån. Det gäller alldeles oavsett om du ansöker om snabblånet eller den nya kontokrediten. Du får besked direkt och utbetalningen från din kontokredit går precis lika fort.

Oavsett hur stor kredit du ansöker om genomför Saldo alltid en kreditprövning på dig när du lånar pengar. Den görs dock inte av UC så du behöver aldrig oroa dig för att din kreditvärdighet ska påverkas av din låneansökan. I stället samarbetar Saldo med Bisnode.

Fler produkter är att vänta från Saldo

Trots en rykande färsk produkt har Saldo planer på att utöka produktutbudet än mer framöver. Inom kort kommer man även erbjuda sina kunder i Sverige ett privatlån från 10 000 kr upp till 100 000 kr, något som redan nu finns på den finska marknaden.

Precis som med dagens snabblån och kontokredit är tanken att lånet ska bli tillgängligt direkt på kundens konto, vilket i sig är relativt ovanligt vid lån på så pass höga lånebelopp.

Exakt när privatlånet blir tillgängligt på den svenska marknaden är dock inte helt klart i dagsläget.