Beroende av snabblån? Lös bort dem!

Tillhör du skaran som är beroende av snabblån för att få månaderna att gå ihop? Du börjar varje löningsdag med att betala av det viktigaste, så långt lönen räcker och sedan letar du ett nytt snabblån för att finansiera resten av utgifterna. Du är inte ensam.

Det går att lösa snabblån och börja om livet

Du har säkert läst det flera gånger, att det finns samlingslån. Dessa löser dina skulder så att du kan börja om livet och ekonomin på ny kula. Det är naturligtvis inte alltid så enkelt som det låter i reklamen. De flesta banker vill inte ens ta i dig med tång, ifall att du sitter där med 20 st obetalda snabblån i bagaget. men det finns undantag.

Bort med dyra krediter

Har du många dyra krediter och dessutom fått en eller flera betalningsanmärkningar så finns det tyvärr inga lösningar om du inte har en bostad att lämna som säkerhet och då är Bluestep det enda alternativet. En samlingslån hos Bluestep innebär helt enkelt att du belånar huset upp till 85% belåningsgrad, ifall att det inte redan är fullbelånat. Bluestep är den enda banken vi vet i dagsläget som godkänner att du har betalningsanmärkningar.

Lös dina snabblån i god tid, innan du får betalningsanmärkning

Om du inte redan fått betalningsanmärkningar så är det lättare, dock ändå inte “lätt” att få ett större lån till att lösa bort de små krediterna. Att du har tagit många snabblån är ett tecken på att du inte har riktig koll på din ekonomi och har du inte det så kanske du heller inte kommer att sköta dina avbetalningar i tid till ett samlingslån. Så här gäller det att vara smart och ärlig och beredd på att svara på ett antal frågor.

Var förberedd då du ansöker om samlingslån

Förbered dig på ett samtal om att rannsaka din ekonomi. Du kommer att få lämna en redogörelse om vilka skulder du har och varför de uppstod, samt vad som säger att du inte kommer att hamna i den situationen igen, ifall att banken tar över dem och ger dig en ny chans.

Ifall att samlingslånet blir beviljat så kan banken lösa dina skulder, genom att du lämnar betalningsuppgifterna till dem. Nu är det viktigt att du inte utelämnar någon skuld. Tanken med samlingslånet är att du ska bli kvitt alla andra lån och bara ha en avbetalningsfaktura att betala varje månad.

Populära banken för samlingslån är Bank Norwegian och Lendo. Du kan läsa recensioner om dessa här hos Lånakuten.

Lycka till!